Diëtistenpraktijk Marenland, Kloosterburen

Hoofdstraat 55, 9977 RC, Kloosterburen

Binnen de gemeente het Hogeland ben ik als diëtist werkzaam bij de huisartspraktijken van Eenrum en Zoutkamp, bij de fysiotherapie in Kloosterburen (in samenwerking met de huisarts in Kloosterburen) en in het Ontmoetingspunt in Ulrum.

Een diëtist stelt op verwijzing van een behandelend (huis)arts een dieetadvies samen. Bovendien geeft zij naast een dieetadvies ook begeleiding en ondersteuning.

U denkt bij een diëtist waarschijnlijk aan afvallen. Hier kan ik u inderdaad bij ondersteunen. Maar ook als u juist wilt aankomen, gezonder wilt gaan eten, of diabetes, een te hoge bloeddruk en/of een te hoog cholesterolgehalte heeft, last heeft van darmklachten, maagklachten, voedselovergevoeligheden, etc… kunt u bij mij terecht. Een gezonde voeding draagt bij aan het voorkomen van lichamelijke en psychische klachten.

Als u al eens eerder een dieet gevolgd heeft, weet u vast hoe moeilijk het is om het vol te houden. Een goed dieet sluit zoveel mogelijk aan op uw gebruikelijke voedingspatroon. Het gaat er immers om dat u het dieet jarenlang volhoudt in plaats van enkele weken. Dit zal u alleen lukken als u het dieet eigen maakt, zodat het lijkt alsof u geen dieet volgt! Graag help ik u hierbij.

Mogelijk komt u bij het veranderen van uw eetgedrag lastige situaties tegen. En blijft het eten verleidelijk als u hiermee wordt geconfronteerd. Of gaat u eten als u niet lekker in uw vel zit. Of bij verveling. Er zijn diverse situaties denkbaar. Ik kan u helpen inzicht te krijgen in de knelpunten en handvatten aanbieden om hier meer grip op te krijgen, o.a. vanuit de cognitieve gedragstherapie.

 

Specialisaties

Mijn werkzaamheden als diëtist zijn allround. U kunt bij mij terecht voor al uw vragen over diëten en voeding.

Daarbij heb ik de opleiding “orthomoleculaire voedingsleer en therapie” gevolgd. Hiermee kan ik bij diverse aandoeningen naast een voedings/dieetadvies ook advies geven over voedingssupplementen. B.v. een verstoorde schildklierwerking, maar ook aandoeningen/klachten waarbij je niet zo snel denkt aan het raadplegen van een diëtist, zoals reumatologische aandoeningen, overgangsverschijnselen, depressieve klachten, slecht slapen, etc… kunnen mogelijk beter hanteerbaar worden door advies over voeding en suppletie.

 

Contact

Diëtistenpraktijk Marenland

Martje Kok-Datema, diëtist

T: 06-18260245

E: martje@dietistmarenland.nl

@: www.dietistmarenland.nl