Diëtistenpraktijk Kuipers, Grootegast

Weegbree 3, Grootegast, Nederland

Bij Diëtistenpraktijk Kuipers kunt u terecht om meer inzicht te krijgen in de spelregels van een gezonde voeding . Diëtisten Jelleke Kuipers en Anne-Marie Fijnvandraat kunnen u begeleiden bij het aanpassen van uw eetgewoonten, wanneer dat om gezondheidsredenen nodig mocht zijn. Een dieetadvies is altijd een advies op maat, omdat geen mens hetzelfde is.

 

Er zijn verschillende redenen om ons te raadplegen. Dat kan zijn omdat u zelf graag iets wilt veranderen aan uw eetgewoonten, of dat u wilt werken aan uw gewicht of gezondheid. Misschien twijfelt u aan de volwaardigheid van uw eigen eetpatroon of dat van uw kind. Ook voor vragen over voeding in het algemeen mag u bij ons aankloppen.
Het kan ook zijn dat u op advies van uw huisarts of specialist doorverwezen wordt naar een diëtist, omdat u een dieetadvies nodig hebt om gezondheidsredenen.

 

Mogelijke redenen om een diëtist te bezoeken kunnen zijn:

·         Diabetes Mellitus of suikerziekte

·         Overgewicht, zowel bij kinderen als bij volwassenen

·         Ondergewicht

·         Verhoogd cholesterolgehalte

·         Verhoogde bloeddruk

·         Maag- , lever- en/of darmproblemen

·         Voedselovergevoeligheid of –intolerantie

·         Nierziekten

·         Eetproblemen

·         Eetstoornissen, zoals anorexia nervosa, boulimia nervosa of binge eating disorder

·         Slecht etende kinderen

·         Jicht

·         Advies voor gezonde voeding

·         Vegetarisch eten

·         Voeding bij zwangerschap en het geven van borstvoeding

 

Intakegesprek

De eerste afspraak is een intakegesprek, dat ongeveer een uur in beslag zal nemen. Tijdens ons eerste gesprek kijken we samen met u wat de aanleiding is voor het bezoek aan ons. Door middel van een uitgebreide anamnese, waarbij we ingaan op uw persoonlijke vragen, uw klachten, uw leefsituatie, eventuele eerdere dieetervaringen, uw eetgewoonten en bewegingspatroon, krijgen we een goed beeld van de situatie. Daarna stellen we met u een individueel behandelplan op, afgestemd op uw situatie. Een persoonlijk dieet- of voedingsadvies kan hiervan deel uitmaken.

 

Afhankelijk van uw behoefte en de inhoud van het individuele behandelplan zullen er één of meerdere vervolggesprekken plaatsvinden. Hierin wordt besproken wat uw ervaringen zijn met het in praktijk brengen van de adviezen. U krijgt ruimte om uw vragen te stellen en er kunnen vervolgstappen worden gezet. De duur van deze vervolggesprekken is ongeveer 25 minuten. Ook is er een mogelijkheid voor kortere consulten van 10-15 minuten, als u bijvoorbeeld graag wat vaker wilt komen.

 

 

Diëtistenpraktijk Kuipers houdt in de provincie Groningen spreekuur op de volgende locaties:

·         Grootegast, Gezondheidscentrum Abel Tasman, Weegbree 3

·         Grootegast, Gezondheidscentrum Grootegast, Hoflaan 5

·         Grijpskerk, Huisartsenpraktijk Rademaker, Groningerstraatweg 21

Neem gerust contact met ons op. Wij zullen u graag vrijblijvend te woord staan!

U kunt ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 0512-820200. U kunt ook een mail sturen naar onze praktijk via info@diëtistenpraktijkkuipers.nl

Kijk voor meer informatie op: www.dietistenpraktijkkuipers.nl